METRO Delta leverer varmen til sommerhus i Vig
Når VVS-installatøren Anders Lynge i fremtiden åbner for hanen eller tænder gulvvarmen i sit sommerhus, vil al varmeenergien komme fra den nye væske til vand varmepumpe, METRO Delta, og fem PVT-paneler.
I den nordvestsjællandske by Vig ligger Anders’ sommerhus, som han har ejet siden 2011. I al den tid har sommerhuset haft elradiatorer og en elvandvarmer, der tilsammen har stået for leveringen af varme og varmt vand til de i alt 85 m2.
Men for nylig skulle der ske noget nyt. Anders gik i gang med en større renovering af sommerhuset. Planen er blandt andet at etablere både gulvvarme i hele boligen og nyt køkken. Og så er den gamle – og på sigt dyre varmeløsning med elradiatorer og elvandvarmer blevet skiftet ud med den nye METRO Delta, der producerer energi ved hjælp af fem PVT-paneler monteret på taget.
En både støjsvag og energieffektiv løsning
Der var to centrale årsager til, at Anders valgte netop METRO Delta med PVT-paneler. For det første ville Anders gerne have en varmepumpeløsning, hvor der ikke skulle opsættes en udedel, så han kunne undgå støj i det tætbebyggede sommerhusområde.
”Jeg har hørt masser af tilfælde, hvor folk er urolige over for støj på udedelen på en traditionel varmepumpe. Der er jo også nogle afstandskrav til nabo med sådan noget. Jeg valgte Delta’en på grund af, at der kan du tilslutte paneler på taget, så du har ikke noget stående nede på jorden.”
Udover at Anders i fremtiden slipper for støj fra en varmepumpes udedel - og samtidig har fået ekstra plads på terrassen - så kan PVT-panelerne også medvirke til at producere den strøm, METRO Delta’en forbruger: ”Solcellerne er med til at producere noget af strømmen, som Delta’en bruger – alt efter, hvor mange paneler, man lægger op på taget selvfølgelig. Men der er solcellerne med til at drive strømmen til Delta’en”.
Anders har udvidet hans installation af PVT-panelerne, så han også får mulighed for at producere strøm til sommerhuset:
”Vi har så valgt at sætte en inverter op og nogle ekstra solceller til at drive noget ekstra strøm – måske noget til sommerhuset også”, siger han smilende.
Nem installation
Udover at METRO Delta og de nyinstallerede PVT-paneler rummer en lang række fordele for Anders’ fremtidige varmeforbrug, så er de faktisk også ret lette at montere. Faktisk har installationen af både PVT-paneler og af Delta’en været lidt af en dans på roser ifølge Anders.
”Jeg synes det har været utrolig nemt. Der er ikke så mange dimser og dutter, så det har været ret nemt at installere. Det giver faktisk sig selv”
I forhold til installationen af Delta’en har oplevelsen været tilsvarende – det er bare let:
”Hvad angår installationen af Delta’en – det er ganske nemt. Ligesom når man hænger vandvarmere og ting og sager op – der følger et beslag med, hvor man udmåler, hvor man gerne vil have det siddende. Et vaterpas på, så det sidder lige selvfølgelig, og så hægter du bare Delta’en ind over beslaget. Der er ikke så meget at sige om det, for det er fandme nemt.”
Håbet for fremtiden – en billig og effektiv varmeproduktion
For Anders er håbet for fremtiden, at når han fremover tager på sommerhustur, så bliver det med et varmesystem, der udover at skabe energieffektiv og grøn produktion til gulvvarme og brugsvand, også er selvforsynende i sin kW-produktion – til både Delta’en og (måske) til resten af sommerhuset.
Og så er Anders heller ikke i tvivl om, at andre i fremtiden vil gå samme vej som ham. ”Når det først er gået op for folk, at det er en mulighed at få nogle solceller på taget, så tror jeg at mange flere vil benytte sig af den løsning i stedet for en udedel”.
Læs mere om METRO Delta
Kunne du tænke dig at høre mere om METRO Delta væske-vand varmepumpe? Så kan du finde meget mere information her.
Du kan også læse et interview med Christian Brydensholt, salg- og marketingdirektør hos METRO THERM, der vil gøre dig meget klogere på METRO Delta og fortælle om de mange gode grunde til, at den er fremtidens grønne varmepumpe.