Fjernvarmeunits: Betyder god isolering altid svær montering?
Fjernvarmeunits bliver designet til at være energieffektive og miljøvenlige. Men de skal også være nemme at bruge.
Der er 3 ting, der er vigtige for en fjernvarmeunit: Brugervenlighed, brugervenlighed og brugervenlighed.
Det ved man, hvis man én gang stået og kæmpet med at samle sådan én. Kabinettet skal kunne skilles ad og samles igen, uden at man skal bruge timer med skruetrækkeren, når unitten skal installeres, indstilles eller serviceres.
De nyeste lovkrav siger, at varmetabet skal reduceres med mindst 75 %, og det stiller store krav til kabinettet. Det skal isoleres effektivt og slutte helt tæt, så varmetabet minimeres. Så hvordan forener man det med, at det skal være nemt at skille ad og samle igen?
Tæt, men let at skille ad
Designerne bag METRO System 3 fjernvarmeunit har løst opgaven – i form af et todelt, fuldisoleret kabinet i EPP-skum. Det yderste kabinetlåg er let at tage af når styringer, pumpe og ventiler skal indstilles, eller manometeret skal aflæses.Skal du udføre service på fjernvarmeunitten, kan du tage hele frontdelen af med et snuptag. Selvstyringen og energimeteret bliver så siddende på bagpladen, der også er isoleret.
Kabinettet slutter meget tæt ved hjælp af to plasthalvskåle, man klipser rundt om rørene. Disse skåle kører i spor, så rørene kan bevæge sig op til 5 mm i hver retning inde i unitten, uden at der kommer luft ind.
Fleksibel installation
Du kan få METRO System 3 fjernvarmeunits i 3 forskellige modeller, som gør det nemt at tilpasse til forholdene, når de skal installeres:
- Væghængt, til montering under beholder
- Væghængt splitmodel, til montering under eller ved siden af beholder
- Indbygget unit med gulvstillet beholder
Derudover har METRO System 3 fjernvarmeunits vejrkompensering og kan køre med lavtemperaturdrift og lavt differenstryk.
Luftkanal køler ned
Når kabinettet både er fuldisoleret og tætsluttende som i METRO System 3, reduceres varmetabet med op til 81 %. Det kan dog give problemer for de varmefølsomme komponenter i uniten, hvis man holder for meget på varmen. Bliver de overophedede, tærer det på unitens levetid, og reguleringen kan blive upræcis.
Det problem løses med en integreret luftkanal gennem kabinettet, der trækker luft op og afgiver varmen uden for kabinettet. På den måde afkøles de varmefølsomme komponenter, uden at man går på kompromis med isoleringen.
Læs mere om fjernvarmeunits fra METRO THERM her.